Mihálka Klárának hívnak és végzettségemet tekintve tartósítóipari üzemmérnök vagyok.

Házi lekvárokat, szörpöket, ételízesítőket úgy 3-4 éve kezdtem eltenni, részben a kertünkben termett, részben a barátoktól, ismerősöktől kapott, termelőktől vett alapanyagokból. Mivel imádok kísérletezni, így sok érdekes „alkotás” került ki a kezem alól.

Sokan inspiráltak, ösztönöztek arra, hogy ne csak családi felhasználásra készítsem a termékeket, így idén nagy büszkén belevágtam…

Munka mellett nem a legkönnyebb, de mégis nagyon jó érzés a keverés, kavarás, ízesítés, szép és örömteli feladat a címke megtervezése, a termék felöltöztetése. (Ami valljuk be , időnként majdnem annyi ideig tart, míg maga a „gyártás”)

iroda-természet-önképKreativitásom nem csak a konyhában mutatkozik meg, nagyon szívesen készítek többek között  szalvéta technikával díszített tárgyakat. Hogy mi köze ennek mindehhez? Egyszerűen csak annyi, hogy 2013 tavaszán voltam egy tanfolyamon – ezeket általában hobby boltokban tartják – és ott láttam nagyon aranyos sütemény kiszúrókat, többek között alma formájút is. Persze megvettem, és ez beindította az agyamat, alma, álma…. így született meg a kvázi védjegyem,  a „Cilu álma”.

Volt, van és lesz álmom… Finom, lehetőség szerint egészséges és egyedi termékek készítése, gyógynövényekből, frissen szedett gyümölcsökből, és ami még szembejön velem.

elderflower

Tervem, hogy télen, amikor talán egy kicsit nyugisabb a helyzet – bár akkora is vannak terveim, bővem, pl. gyömbéres citromlekvár, lila hagyma lekvár – kipróbálnám a stevia levelet  is.  Mondom és teszem, tenni szeretném ezt annak ellenére, hogy most is ügyelek arra, hogy ne legyen túl cukros semmi… A gyümölcs, a növény domináljon. Amikor elkészült a rózsaszirom lekvárom és megkóstoltam, ízlett. Amikor az első üveg gazdára talált és a „tulajdonos” kibontotta, megkérdezte, hogy megszagoltad, te a lekvárodat? Rózsakert illata van… Ezek a mondatok éltetnek és visznek előre.