Bodza

Bodza

Kategóriák: Alapanyagok

Bodza, fekete – Sambucus nigra

 

Népies neve: bocfa, csete, fái bodza, fekete bodza. Bővebb leírás ITT.

“A bodza virága, levele, érett bogyója egyaránt tartalmaz gyógyhatású anyagokat”

A virág teája megfázásnál izzasztó és köptető. Mandula- és torokgyulladás ellen régen tejjel leforrázva ajánlották. Vérnyomáscsökkentő, nyugtató, hashajtó, veseműködést szabályozó gyógyteákban is megtalálható.

 

Mire jó?

A bodzateát meghűléses megbetegedések, hurut esetén, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják. A bogyókból készített savanyú lekvár kiváló hashajtó, vizelethajtó. Használják még vértisztításra, köhögéscsillapításra. A leveléből készült tea pedig reumás bántalmakra nagyszerű gyógyír, de lázcsillapításra is ajánlják.

Eperlekvár

Válogatott eperszemekből készült, darabosra hagyott lekvár.

0 comments

Bodzavirágos eper lekvár

2013-as év slágere, a vérvörös eper (szamóca) darabok között diszkréten megbújó és kivillanó fehér bodzavirágok szín és íz kavalkádja, harmóniája.

0 comments

Bodzabogyó lekvár almával

A nemes bodzabogyókat reszelt almával történő házasítását követően férfiúsítottam a lekvárt, citromlé, fahéj, őrölt gyömbér hozzáadásával.

0 comments

Bodzavirág lekvár

Frissen szedett, válogatott és nem permetezett bodzavirág felhasználásával készült.

0 comments

Narancsos bodza szörp

Frissen szedett, válogatott és nem permetezett bodzavirágok felhasználásával készült,  rendkívül egészséges, részben a hozzáadott narancsnak köszönhetően frissítő hatású szörp a kora nyáresti hangulatot idézi fel fogyasztás közben.

 

0 comments

Epres bodzavirág szörp

A friss eper és bodza fantasztikus párosítása, a kora nyár hangulata.

0 comments

Bodza szörp (citromfüves)

Frissen szedett, válogatott és nem permetezett bodzavirágok felhasználásával készült,  rendkívül egészséges,  részben a hozzáadott citromnak köszönhetően frissítő hatású szörp a kora nyáresti hangulatot idézi fel fogyasztás közben.

0 comments

Sidebar